Tuesday, October 25, 2011

STATUS DI FACEBOOK

Assalammualaikum,

Apa Khabar rakan-rakan yang dihormati semua. Lama sudah kan gua tak menulis entri dekat sini. Al-maklumlah. Agak busy sikit dengan kerja dan komitmen serta tanggungjawab pada keluarga yang harus aku utamakan. Dan gua cakap terus terang pada lu orang semua yang sememangnya hari gua memang tak ada mood nak menulis pun. Tapi setelah dimaki hamun oleh SUKA UNGU tu gua memaksakan diri juga nak menulis. -macam dia bos je. hahahahahaha

Tapi setelah 5batang rokok gudang garam dan 3 batang rokok dunhill menthol gua bakar untuk terus merosakkan paru-paru gua sedia rosak ni masih lagi gua buntu untuk tulis entri tentang apa. Bila gua duk celah mencelah blog member gua, gua terperasan tentang entri satu ni yang membuatkan gua tertarik untuk menulis.

Bila kita bercerita tentang cinta memang kadang-kadang tak ada penghabisannya. Bila dikatakan begitu gua pun terpikir ada betul juga. Sebab memang tak ada penghujungnya melainkan MATI. Is it right? Mula-mula bercinta memang lah segala-galanya indah belaka. "Engkaulah segalanya." "Engkaulah masa depan ku." "Engkaulah hidupku." Ok! gua dah rasa semua tu mengarut. Bila sampai satu tahap lu orang sendiri akan rasa bosan, boring, jenuh sedikit sebanyak. Mungkin bila sampai masanya nanti lu orang sendiri akan cakap, "Ah! Dia tak secocok dengan aku lagi." Mungkin sebegitu lah. 

Bila putus dengan yang lama tiba masa mencari yang baru. Tapi apa yang perlu dilakukan terlebih dahulu tukar STATUS di FACEBOOK. Set daripada IN RELATIONSHIP kepada SINGLE. Kalau tak nanti orang takut pula nak mengurat. Konon-konon tu tengah kecewa tahap gila gaban lah. *ah! poyo lah lu orang.

Tapi yang best bila lu orang sendiri duk perhatikan segolongan rakan-rakan di pecebuk anda itu yang duk tukar-tukar STATUS tu. Pantang putus je duk tukar status di pecebuk. Apa yang sebenarnya yang lu orang inginkan? Ingin mencari teman seperti mencari makanan. Setiap hari seleranya berbeda. Tak paham sungguh aku.

*IN RELATIONSHIP --------> SINGLE

Status : Miss u badly (tangisan darah)

1 hari..
2 hari..
3 hari..

*SINGLE ------> IN RELATIONSHIP

Status A : Found my true love. I love you with all my heart B
Status B : I love u A.
Status A : I love u too B.
Status B : Love u so much more A.
Status A : Love u so much too B.

Sampai bila semua ni beb? Bila dengan yang si B ni lu bosan lu set balik pada status single. Then, tak sampai 3 hari set balik relationship dengan si C. What the fuck semua ni? Apa yang lu orang ni nak? Apa yang lu orang cari sebenarnya? Gua pun tak paham. Pandai-pandai lah lu orang pikir sendiri.

p/s : Tapi kalau ada member yang duk buat status relationship tu lu orang janganlah duk gelakkan dia pulak. Pastu siap ajak betting pula berapa lama kawan tu boleh bertahan. Lagi aku tak paham dengan perangai yang macam ni. hihihihihi

1 comment:

  1. aku suka gila entry kau! haha. apsal tak letak button like? kalu ada button like dah sah2 aku like. haha.

    ReplyDelete