Tuesday, November 1, 2011

BILA LIFE DAH TAK SESTIM MACAM DULU...





Hari ini gua tak tengok paper. Gua tak tengok tv. Gua baru je melayani facebook. Itu pun gua dah rasa boring. -Hidup ini makin boring.

Kalau dulu gua hidup single gua tak terasa pun bosan macam ni. Walaupun setiap hari setiap malam gua terpaksa menatap dinding dan syiling untuk berborak bagi menghilangkan kebosanan gua yang bertahap gaban itu gua still ok. Paling-paling pun gua akan hang-out dengan kawan-kawan remp-it bagi menghilangkan kebosanan gua. Konvoi sana sini, utara timur atau selatan semua gua redah. Sampai gua sangguplah pergi GENTING semata-mata untuk beli teh tarik. -hahahaha, macam bodoh pun ada rasa time tu. 

Bila gua bernekad nak jadi workaholic, mula life meninggalkan gua. Kalau dulu life gua di mana-mana saja. kejap dekat selayang atau danau kota bersama rakan-rakan chatting, kejap dekat shah cheras bersama rakan-rakan sekolah, kejap dekat pandan indah atau ampang bersama rakan-rakan motor atau kadang-kadang gua akan meredah klang bertemu rakan-rakan di sana. paling tidak kalau gua duduk rumah pun gua akan ada aktiviti untuk mengisi masa lapang gua lah. Tapi sekarang, life mula meninggalkan gua. Sampai gua pun duk tertanya apa yang telah berlaku pada kawan-kawan gua sampai ada dengar kisah kelam kabut sikit. -Tapi gua still mem'busy'kan diri dengan kerja.

 LIfe bosan lah macam ni. I don't deserve this. Gua kadang-kadang perlu juga masa untuk diri gua, kawan-kawan gua, family gua. Sampai gua terasa sekarang ni life gua entah kemana. Gua ni hidup tak ada soul. Daripada gua tak pernah ada istilah boring atau bosan kini 'istilah' tu macam dah sebati dengan hidup gua. BOSAN.. BORING..

Gua rindu suasana dulu. Gua rindu zaman kesengalan gua dan rakan-rakan. Gua rindu zaman gila-gila gua dan rakan-rakan. Gua rindu zaman gelak tawa di mamak tak kira lah di A-Malik(danau kota) ataupun Asrah(pandan indah).

Hmmm... Baru gua sedar hidup ini perlu membesar rupanya..

~miss u olls my freinds and gengs seluruh Malaysia...

Friday, October 28, 2011

CERPEN : KEHIDUPAN PLAYER

Tubuh kaku terbaring di atas katil. Mata terpana ke atas dinding. Kepala otak masih lagi berat, dan duk terpikir perkara yang aku sendiri sukar untuk aku percayai terjadinya malam tadi.

"Biar betul malam tadi?" getus hati kecil aku.

Aku pusingkan kepala aku ke kiri. Sekujur tubuh perempuan yang sedang tidur nyenyak bertentangan aku. Memejam mata sambil tangannya erat memeluk tubuhku. Panas dan hangat.

"Malam tadi memang betul-betul terjadi." sambil menghela nafas.

Aku selak selimut untuk mendapatkan kepastian. Ya, memang tak syak lagi. Kami berdua dalam berkeadaan tanpa seurat benang dan bersentuhan tubuh.

Aku memegang kepala aku. Cuba mengingati kembali kisah malam tadi. Mengerutkan dahi dan menggosakkan mata.

"Dia betul-betul hebat malam tadi. Lepas mabuk, aku hantar dia pulang ke rumah, dia tarik aku masuk ke dalam bilik. Aku pun dah pening. Lepas tu, three, four, five dan sendiri mau ingatlah."

Aku tersenyum kecil.

Telefon berdering. Ringtone lagu Weezer, Perfect Situations. Aku capai dan lihat. Ah! Celaka, dia pulak.

" Hello b. Ya. Sayang baru bangun lah b. Suara b manja lah, ngantuk lagi eh? Hari ni sayang macam biasalah, kena kerja. Masuk lewat sikit. Monday blues lah katakan. haha. Ok, b. Ya, I love u so much.  Bye babyyyy."

Aku menamatkan talian dengan satu nafas lega. Agak berdebar juga nak cakap tadi. GILA!!

Tubuh di sebelah aku mula bergerak. Celik mata dan tersenyum.

"Pukul berapa beb?"

"Lapan pagi."

Bulat mata dia. Terus bangun dan menggosok-gosok matanya.

"Aduhai kau, apasal kau tak kejut aku awal sikit. Aku masuk kerja pukul 9 kau tahu?" Bentak perempuan itu dan terus mengambil tuala menuju ke bilik air. Dia membebel dan sempat cakap yang kaum perempuan bersiap tak macam kaum lelaki. Sampai ke bilik air baru dia berhenti membebel.

Aku tersenyum sambil kedua-dua tangan aku diletakkan di belakang kepala yang sedang berbaring di atas bantal empuk. Menyambung memandang siling sambil fikiran aku berkata :

"Macam gini rupanya kehidupan player. PEH! PEH! PEH!"


p/s : cerita ini hanya rekaan imaginasi semata-mata. Atas bertujuan menulis untuk mereka yang tak habis-habis menggelar diri yang hodoh ini sebagai player. SALUTE ALL..

Tuesday, October 25, 2011

STATUS DI FACEBOOK

Assalammualaikum,

Apa Khabar rakan-rakan yang dihormati semua. Lama sudah kan gua tak menulis entri dekat sini. Al-maklumlah. Agak busy sikit dengan kerja dan komitmen serta tanggungjawab pada keluarga yang harus aku utamakan. Dan gua cakap terus terang pada lu orang semua yang sememangnya hari gua memang tak ada mood nak menulis pun. Tapi setelah dimaki hamun oleh SUKA UNGU tu gua memaksakan diri juga nak menulis. -macam dia bos je. hahahahahaha

Tapi setelah 5batang rokok gudang garam dan 3 batang rokok dunhill menthol gua bakar untuk terus merosakkan paru-paru gua sedia rosak ni masih lagi gua buntu untuk tulis entri tentang apa. Bila gua duk celah mencelah blog member gua, gua terperasan tentang entri satu ni yang membuatkan gua tertarik untuk menulis.

Bila kita bercerita tentang cinta memang kadang-kadang tak ada penghabisannya. Bila dikatakan begitu gua pun terpikir ada betul juga. Sebab memang tak ada penghujungnya melainkan MATI. Is it right? Mula-mula bercinta memang lah segala-galanya indah belaka. "Engkaulah segalanya." "Engkaulah masa depan ku." "Engkaulah hidupku." Ok! gua dah rasa semua tu mengarut. Bila sampai satu tahap lu orang sendiri akan rasa bosan, boring, jenuh sedikit sebanyak. Mungkin bila sampai masanya nanti lu orang sendiri akan cakap, "Ah! Dia tak secocok dengan aku lagi." Mungkin sebegitu lah. 

Bila putus dengan yang lama tiba masa mencari yang baru. Tapi apa yang perlu dilakukan terlebih dahulu tukar STATUS di FACEBOOK. Set daripada IN RELATIONSHIP kepada SINGLE. Kalau tak nanti orang takut pula nak mengurat. Konon-konon tu tengah kecewa tahap gila gaban lah. *ah! poyo lah lu orang.

Tapi yang best bila lu orang sendiri duk perhatikan segolongan rakan-rakan di pecebuk anda itu yang duk tukar-tukar STATUS tu. Pantang putus je duk tukar status di pecebuk. Apa yang sebenarnya yang lu orang inginkan? Ingin mencari teman seperti mencari makanan. Setiap hari seleranya berbeda. Tak paham sungguh aku.

*IN RELATIONSHIP --------> SINGLE

Status : Miss u badly (tangisan darah)

1 hari..
2 hari..
3 hari..

*SINGLE ------> IN RELATIONSHIP

Status A : Found my true love. I love you with all my heart B
Status B : I love u A.
Status A : I love u too B.
Status B : Love u so much more A.
Status A : Love u so much too B.

Sampai bila semua ni beb? Bila dengan yang si B ni lu bosan lu set balik pada status single. Then, tak sampai 3 hari set balik relationship dengan si C. What the fuck semua ni? Apa yang lu orang ni nak? Apa yang lu orang cari sebenarnya? Gua pun tak paham. Pandai-pandai lah lu orang pikir sendiri.

p/s : Tapi kalau ada member yang duk buat status relationship tu lu orang janganlah duk gelakkan dia pulak. Pastu siap ajak betting pula berapa lama kawan tu boleh bertahan. Lagi aku tak paham dengan perangai yang macam ni. hihihihihi

Monday, October 24, 2011

Mahu cepat popular..

KUALA LUMPUR: Mengejutkan apabila ada remaja perempuan yang masih bersekolah sanggup menggadai maruah diri dengan meniduri seramai mungkin lelaki terutama golongan berada dan berpengaruh semata-mata ingin merebut gelaran ratu sebuah pusat beli-belah terkenal di ibu kota.
Semakin ramai lelaki yang ditiduri, semakin hebat reputasi gadis itu di kalangan remaja perempuan yang melepak dan berpeleseran di pusat beli-belah berkenaan, sekali gus melayakkannya digelar Ratu X.
Gelaran itu menjadi kegilaan gadis liar dan apa yang menyedihkan kebanyakan remaja berkenaan yang masih bersekolah sanggup menggadai dara hanya untuk mencari populariti segera.

Trend menggemparkan itu diakui Shana dan Yanti, 16 (bukan nama sebenar) yang mendedahkan kegiatan itu biasanya dilakukan pada setiap hujung minggu bagi mengaburi mata ibu bapa dan keluarga.

Menurut Shana, Ratu X adalah gelaran yang diberikan kepada remaja perempuan yang sering mendapat perhatian lelaki yang biasanya melepak sekitar pusat beli-belah berkenaan dan untuk mendapatkan gelaran itu, beberapa syarat perlu dipatuhi.

“Syaratnya mudah saja, untuk menjadi ratu atau popular di kalangan remaja di situ, seseorang itu hendaklah bermalam dengan seramai mungkin lelaki dan lelaki yang dipilih juga harusnya golongan berada atau yang mempunyai ramai kawan atau pengaruh.

“Kumpulan remaja di situ hanya akan berkumpul setiap hujung minggu bermula jam 4 petang hingga awal pagi,” katanya kepada Metro Ahad. ---Sumber HMETRO


--Mmmmmm... No komen .. Tapi nk komen gak.. Ada gak la kawan2 yg nak cepat popular dok tayang sana sini.. Tak la seteruk dorang ni.. Tapi.. Still persamaannye disini... PERLU KE KO POPULAR NGAN CARA YG MACAM NI? uii.. Buat nama2 GAH di CF yg tengah popular tu.. Dah (POP) kan? Dah laa.... Ingat masa depan :)

Wednesday, October 19, 2011

Tuesday, October 18, 2011

Info Lelaki~

Sedikit info tentang lelaki.. (read more..)

Thursday, September 29, 2011

KOMITMEN





Agak sibuk sekarang ini. Maaf kerana gua sudah lelah dan hanya asyik memikirkan teman wanita, teman wanita, ranjang, teman wanita, ranjang, gaji, komitmen dan kerja-kerja yang perlu dihabiskan. Lihat gambar di atas, tanda si dia juga sudah tidak sabar. Baiklah, jumpa lagi ya?


p/s : Kerja 24/7 sampai lebam pun orang kata gua player lagi. GILA KE? 

Monday, September 26, 2011

Rock And Roll Malaysia: kanak-kanak hilang

Rock And Roll Malaysia: kanak-kanak hilang: entri ni sekadar untuk membantu kepada pencarian seorang kanak-kanak yang dilaporkan hilang semalam... berikut adalah post yg disebarkan (Baca Selanjutya)

Saturday, September 24, 2011

Dunia Internet dan rakyatnye..

Assalamualaikum dan selamat pagi :)



Familiar ngan lambang2 diatas? Yaaa! Kompom la kan..Nak cite la pengalaman aku, selama beberapa tahun berkecimpung dalam dunia internet di MIRC, YM, MYSPACE, FRIENDSTER ,HI5,TAGGED, FACEBOOK,  TWITTER, CAMFROG dll.. dh macam-macam manusia yg aku pernah jumpa. Aku pernah menipu dan ditipu. Sampai sekarang, tiada perbezaan ketara pon terhadap chatters2 ni. Maupun yg LAMA or yg BARU. Macam2 perangai..

1. Dari org lain, menjadi diri sendiri.

2. Dari diri sendiri menjadi org lain.

3. Dari bujang, sekarang beranak pinak dah.

4. Dari dah berkahwin, sekarang bujang.

5. Dari benci internet, sekarang gila on9 24jam muke dia.

6. Dari dulu sampai sekarang x berubah.




Aku plak. selama beberapa tahun ni, macam2 terjadi pada aku, dari chatters tegar, kemudian berenti,  chatting kembali, berpisah, solo, masih lagi chatting. Susah, senang, susah balik, senang balik,  susah balik... Still dunia internet dgn aku x ley lari. Tapi semakin lama, aku dah hadkan kawan2 aku. Bukan mcm dulu, bantai je nk berkawan ngan sape..


And sekarang memerhati chatters2 baru, walaupun dorang lagi berumur dari aku, tapi baru nk jinak2 ngan tenet nih.((Sebab sekarangkan kalau nk on9 dimane dan bila saya anda mau kan..senang)) Kadang2 bile peratikan comment, update, status, rase mcm kelakar.. sebab aku slalu buat tu dulu.. DULU ye.. ulang suara typing DULU. 




1. Hari ni ckp "aku dah fedup ngan CF/FB (wut so ever la). selamat tinggal kawan2 hari ni last on9" padahal.. x sampai 2 hari muncul lagi batang idung. pastu buat bodo2 x phm.

2. Bila kenal someone, n declare couple, hari-hari i love u, u love me. xpecially lam facebook. tapi after a few weeks.. kite akan baca status2 sedey cam nk mati, frust menonggeng konun2. pastu after a few days, declaration bertukar ke mamat/minah lain... (seball...)

3. Bila dibahan sikit, mula melatah, xpaham yg org melawak je ngan dia. Merajuk, bawak diri.. Ntah hape2 ntah.

4. Dalam chat ko sikit punye skema, tulis ni x leh, tulis tu xleh.. kat luar ko la bapak segala pemaki

5. Jap try awek ni, jap try awek tu.. semua ko nk try la. ko la kasanova!  puii!

6. Dulu ko punye kutuk org buat ni, buat tu, alih2 ko plak buat bende yg ko kutuk2 sgt tu. hahahaha.. BODOH!

Banyak lagi pangai pelik2 yg aku sendiri malas nk layan bile tengok. Yang tua jadi budak2 yg paling aku nyampah skali. hahaha.. Bile masuk dunia internet, macam berubah semua, jadi org len.. ntah pe pe ntah. Tapi aku bersyukur laa.. walau x semua, aku still lagi bercampur ngan golongan yg jadi "Diri sendiri" dan bukan PLASTIK. Tapi ada yg terlebih diri sendiri.. "Duit dlm poket banyak mana pon nk bagi tahu satu dunia" Renung2 kan..

MOTS = Jadilah diri sendiri, x payah jadi org lain. Pedulikkan org nk kata apa. :)

Tuesday, September 20, 2011

Luka + Dilukai

Assalamualaikum w.b.t :):)


Ini juga kisah mengenai dugaan hati. Manusia memang selalu kalah dengan dugaan, tidak kira besar atau kecilnya bentuk dugaan itu . ehh...dugaan juga perkara yang subjektif kan?..patutlah saya pun suka..hehe. 


        Manusia cepat lupa bila segala-galanya ada di depan mata. cepat lupa diri.cepat lupa asal-usul. bila lupa asal-usul, lupa diri mula lah terjadi macam-macam, perangai pun pelik-pelik, hati yang dulu kuat juga mula goyang. 
Kalau dulu, susah-senang dihadapi bersama, tidak kiralah betapa berat pun dugaan dan betapa hebatnya rintangan , kerana hati masih kuat, perasaan masih kukuh, semuanya sanggup diharungi. Tapi bila saja nama dijulang, wang-ringgit dalam genggaman, hati mula goyah. 
kalau dulu ada dua keping hati bersatu mesra kini tidak lagi, hati yang satu lagi itu ditinggal dan tidak dipedulikan, bila nama sudah dijulang, dia lupa dan dia tinggalkan sekeping hati itu, sebab dia sudah mula melihat ada berkeping-keping lagi hati yang mudah untuk dicapai. hati yang lebih gebu untuk digenggam dan lebih lembut untuk dijamah. 
Itulah manusia yang lupa diri. hati manusia yang mudah goyang, kalah pada godaan wang ringgit dan nama yang dijulang.Mungkin kerana dia lupa, sekeping hati yang merah kerana cintanya itu pernah mengharungi pahit-getir bersama kini sedang berdarah dan menangis juga kerana cintanya yang goyah. 
Kepada hati yang melukai itu, ingatlah kisah gembira bersama hati gebu itu tidak selamanya berwarna-warni indah seperti pelangi, satu hari akan pudar juga warna ceria itu. Kepada hati yang dilukai itu, berhentilah dan jangan biarkan hati itu terus menangis, esok-lusa, cepat atau lambat, pasti ada hati baru yang lagi ranum mahu datang mengisi dan mengubati.


Coretan di atas sy ambil dr sebuah blog. Saya sgt2 meminati bait-bait katanya kerana apa yg di coretkan adalah separuh dari kehidupan yang kita alami. Kecewa tak bermaksud kita lemah dan kita kalah. Kadang2 kekecewaan itu di jadikan sebagai peransang untuk kita meneruskan kehidupan. Ingatlah, mungkin "kehidupan" yang akan datang adalah lebih baik dari "kehidupan" yang meninggalkan kita. Apa yang terjadi ada hikmahnya dan kita sebagai seorang hamba Tuhan haruslah meredhai dan menerima apa yang terjadi. 


Someone advice me :

Firman Allah S.W.T dalam surah At-Talaq ayat 7 yang bermaksud 


Hendaklah orang yang mampu memberi nafkah menurut kemampuannya; dan sesiapa yang di sempitkan rezekinya, maka hendaklah ia memberi nafkah dari apa yang diberikan Allah kepadanya (sekadar yang mampu); Allah tidak memberati seseorang melainkan (sekadar kemampuan) yang diberikan Allah kepadanya. (Orang-orang yang dalam kesempitan hendaklah ingat bahawa) Allah akan memberikan kesenangan sesudah berlakunya kesusahan.


Allah sentiasa bersama-sama kita..

Sekian (^.^)v

Monday, September 19, 2011

Serlahkan Ketinggian Daya Imiginasi Anda..

Rock And Roll Malaysia: Serlahkan Ketinggian Daya Imiginasi Anda..: Salam dan selamat pagi.. jom join pertandingan mencipta dialog untuk muka2 yg berikut di Fan Page FB kami Rock And Roll Malaysia . (read more...)

Friday, September 9, 2011

Introduction =.="

Assalamualaikum
Oke
wa mmg tak reti nk bg introduction
salam kenal ke
salam perkenalan ke
mmg totally tak reti
btw
i'm here ryte now
invite by the owner
and thanks to the owner
sbb bg wa menconteng kat blog ni
skrg ni mmg tader idea
ad idea t wa conteng2 lagi ea
oh..to "suke ungu"
i like ur colour
:):):):):)

~~ A L O N G ~~

Monday, September 5, 2011

Sharing is Caring..

Assalamualaikum :)


Yg lelaki, ada adik lelaki/abg?
*berkongsi ?
  • baju
  • ps3
  • motor
  • oakley
Yg perempuan, ada adik perempuan/kakak?
*berkongsi


  • makeup
  • accessory
  • contact lens
  • hair care
Dan semua yg anda kongsikan dengan adik beradik tersayang tu adelah dri hasil titik peluh anda.. Untunglaaa~ Perasaan? Acah2 tak kisah bila tengok dia pakai? Atau buat2 tanya "ehh.. tu aku punye kan?" walaupun ko sebenarnye tau? dan dia acah2 selamba kata ya.. Atau lepas dia pakai dia simpan sendiri dan bila kita nk pakai kene mintak plak kat dia.. macam kita yg nk pinjam barang dia? (contohnya baju)

Dan bile dia ada duit dia x kisah pon nk beli apa yg dia kekurangan tapi terus nk kita supply tuk dia? contohnya macam shampoo.. dan lebih sakit hati rambut dia lagi panjang mengurai dari kita dan bila shampoo tu habis kite akan kegatalan kulit kepala dan PAKSA dia beli baru kite leh ada shampoo?

Dan lebih sakit hati lagi bila mak kita mengeluh sesuatu hal tentang diorang pada muka kita yg sememangnya banyak perkara yg nk dikeluhkan..

oh! stop using my stuff.. berhentila selongkar bilik saya yg mcm sarang ular ni. xde yg menarik pon. Bukan nk berkira.. sikit pon x.. mmg aku suka sepah barang2 aku.. tp aku sepahkan dalam bilik aku sendiri.. so walaupun ko terpijak barang 10sen lepas dari pintu masuk bilik aku, maknanye tu aku punya.
so terima kasih kerana "BERKONGSI" dengan saya. Atau lebih saintifiknya "BUAT HARTA" hakmilik saya.. :) 

for the record, hair dryer , henbeg kaler merah2 itam tu, quitex pink & putih, ada dlm bilik sy.. len len tatau..
**mmg entry luahan hati, tekanan perasaan dan pentingkan diri sendiri :)

Sunday, September 4, 2011

Gila-gila Hari Raya

Assalamualaikum..

Masih lam mood raya... hari ke-6 sudah. Apa khabar kawan2? camne raya korang tahun ni? Raya aku tahun ni happening gile.. tak macam tahun lepas yg terpaksa bekerja.. mmg happening tapi tak la banyak rumah yg aku pegi.. :)



Raya pertama - ke Kepong, Sungai Buloh, Bentong dan berakhir di Mentakab..
Raya kedua - Klang, Kapar, Tanjung Karang, Sabak Bernam dan berakhir di Hutan Melintang..

Raya ketiga dan keempat - tunggu tamu kat rumah..
Raya kelima - Beranang, Kuantan
Raya keenam- Seremban

Seronok, letih tapi puas hati.. cume ada sedikit kekurangan... aku masih x jumpa lagi kuih BATANG BURUK? Korang tau?? tatau? tatau suda.. Yang penting kegilaan beraya ni aku kongsi dgn en BOROI_STYLO. thanks la bawak aku gi beraya :) jauh2 perginya.. suke aiii :P



mmm,... ada perasaan nk beraya ke PENANG minggu depan :) jom?!

Friday, September 2, 2011

KISAH DITIPU DAN MENIPU DI HARI RAYA KE-2 (Versi Suka_Ungu )

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya yg ke-4

Ni nak membalas balik 


"KISAH DITIPU DAN MENIPU DI HARI RAYA KE-2"


 so korang mmg wajib baca ni link di atas dulu baru leh paham... oleh tuan tanah kedaong MR Boroi stylo.. wahh! Bapak seronok bercerita mengutuk ai sakan ehh.. Hahaha.. Nilah dia di namakan xcited beraya.

*Janji Perjumpaan
Sorry la agak lambat aku bangun.. Nak wat camne kan.. aku siap lak pesan ngan Boroi suh tido awal nnti lambat. Tau tau aku yang hanyut sampai kul 10.30, huuhuhuuu. Nasib baik la aku ni jenis yg siap2 xpress rakyat. Tapi aku mandi okay..

*Simpang KAPAR ((bukan KAMPAR la.. ingat sodara pusat membeli belah KAMDAR ke?))

Aku : I dah sampai sekolah kebangsaan sementa ni.. nak masuk simpang mana?
BFF : ala takkan x ingat, u masuk je simpang mana2..
Boroi : Nak masuk mana?
Aku : Masuk je simpang mana2..

Pastu kiterang 2-2 gelak bila aku tengok muke Boroi terpinga2 macam nk siku aku dalam2.. hahaha.. ok ok.. 

*Nama jalan
yea Bff aku dah kasi alamat.. walaupun aku sebenarnya mmg dah pernah pegi rumah dia.. tapi x berapa nk hengat. Yg jadi aku terlepas pandang 6 ngan 19 tu sbbnye macam la boroi tak tau yg tetiba aku nampak sign board "SELAMAT DATANG KE TAMAN KLANG PERDANA" gahahaha.. nk gi pat lain.. aku boleh tunjuk jalan ke tempat lain sbb aku dah familiar ngan jalan tu.. Bole! dan dan pulak aku ajak pusing taman tu.. so tu yg terlepas pandang alamat bff aku.. (yg penting rendang daging tu best)

----------------------------------

Ni sebenarnya satu2 rumah dlm perancangan aku. dah xde hala tuju lepas rumah ni. Aku ngan boroi sibuk la call semua kawan2 yg ada lam list phonebook. OK kemaruk nk beraya.. Siap dah cadang nk g tengok wyg.. Tiba2 call "Awek cun" yg boroi nk try tu call.. Ajak beraya kat kampung dia.. ni satu tipu gak mula2.. sebelum BHP tu lagi.. Kata dok Kuala Selangor, rupanya tanjung karang. Ye lah dekat2 tapi still lain2 nama tempat tu kan.. hahahahah..

Pasal kes2 simpang awek cun tu malas nk cite la.. pasal boroi nk try dia kan.. tau2 aku kene tendang dari blog ni. huhuhu.. 

*Berapa Lama Lagi
Macam boroi cite.. makk aihhh.. Nak mampus tunggu ko. Aku ngan awek cun dah terkepit2 tahan air kecil yg nk kluar. mak aihh.. Awek cun dah tergedik2.. jap2 suh call.. jap2 suh call.. Bila lepas sejam dia dtg jemput kiterang, rupanya jalan nk g rumah dia tu punye lah senang.. Klu dia bitau je, senang je kot nk carik. Berapi berangin je rasa...

*Klinik
Yang ni pon xcited punye pasal. hahahaha.. Aku lepas pandang lagi skali. Tapi nk wat camne.. Aku insan yg lemah. For so u org nk tau, font kat BLACKBERRY i yg canggih manggih tu i pakai font 5. sebab x nak mama i skodeng.  i?? ok malas nk edit balik .so skrg aku dah tuka font tujuh.. besar sikit eh..

yg bab TUAN RUMAH agak SPECIAL tu... waklu lah! kawan2 kann.. sepuk kang.. ngeh ngeh..

...tapi mmg class la ko AZAM~ thank buah mangga tu..

dan bagai dikata.. banyak kisah tipu menipu yg dia tatau aku membongkang kat belakang tu pon menipu je pasal nk pasang telinga macam mana dia try awek cun tuh. hahahah :) pastu bab dia menipu someone yg dia kata dia sesat kat teluk intan pon boleh tahan hebatnye.. Member terpacak tunggu kt kl dari kul 10.. kul 2 lebih pagi baru sampai kl.. seronok layan jemm ye banggg?? hakhakahkahkahkahk

yg penting puas hati sbb semua rumah yg aku dan boroi pegi, makan semua best.. tak hingat lak kat rumah awek cun aku ngan boroi makan bermangkuk2 mewakilkan kawan2 yg ada.. hahahaha.. siap buat list.. full oh.. 2 meja penuh ngan makanan dikerjakan aku ngan boroi_stylo.. 

ok.. happy ending..  Selamat hari raya.. (masih lam mood raya)

Thursday, September 1, 2011

KISAH DITIPU DAN MENIPU DI HARI RAYA KE-2


Assalammualaikumm..

Selamat hari raya semua. Amacam? Best raya lu orang tahun ni? Beraya bersama family, saudara mara, anak anak, rakan rakan dan sahabat handai. Mesti best kan? Daripada gua hanya mampu ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN TULUS IKHLAS dari jauh je lah. Hanya itu yang mampu gua ucapkan. Nak bagi duit raya tidak lah gua mampu mana pun. So, trima je lah kemaafan dari gua yang tidak seberapa ini.

Bukan bermaafan yang gua nak selitkan pada hari ini. Tapi tentang kisah semalam. Gua panggil kisah ni KISAH DITIPU DAN MENIPU DI RAYA KE-2. Boleh? Mahu tak nya, dari seawal pagi buta sehinggalah pagi buta keesokan harinya gua asik kena tipu je. Kena tipu dengan siapa? Tu haaaaaa~~~ SUKA UNGU tu.. dan rakan-rakannya yang lain. Boleh? Kat sini gua ada buat SENARAI PENIPUAN yang dah dilakukan pada raya kedua itu.

~~korang layan satu persatu ye..

1) TENTANG JANJI PERJUMPAAN

Janji pukul 9.30 pagi.. okayh.. Gua agak lewat juga lah bangun pagi tu. Gua bangun dalam pukul 9 pagi. Kelam kabut juga lah gua nak bangun dan bersiap lawa lawa untuk beraya.(Kononnya) Tepat pukul 9.35 pagi gua dah siap dan panaskan enjin kereta untuk mengambil SUKA UNGU. Takut dimarahi sebab lambat punya pasal gua try lah call beliau untuk meminta maaf atas kelambatan tersebut. Okayh, gua dah mula menyirap tatkala gua cuba menghubungi blackberry beliau yang agak canggih tersebut sampai lebam tapi tak diangkat angkat. SAMPAI LEBAM seyhhh!!! Boleh tahan korang. Sesampai saja di rumah beliau tepat pukul 10.30 gua menekan bell rumah beliau. Dengan rileks saja beliau keluar rumah dengan muka baru bangun tidur dan belum bersiap menghadap depan muka gua. Okayh!! Gua tak banyak cakap gua suruh dia mandi dan bersiap manakala gua pergi ke car wash untuk mencuci kereta sambil menunggu.

~Janji macam ni lah yang gua agak benci sikit. Nasib baik gua ada tahap kesabaran.

2) TENTANG SIMPANG DI KAMPAR KLANG

Gua tidaklah berapa pasti gua sampai ke kampar pukul berapa. Kononnya nak pergi beraya di rumah di salah seorang sahabat baik SUKA UNGU di kampar klang. Dah lah gua tak berapa pasti sangat jalan jalan sekitar kampar. Tapi disebabkan pernah juga pergi kiranya gua tegap juga lah membawa beliau beraya dirumah sahabat beliau. Yang best bila gua kena tipu bila gua tanya pada SUKA UNGU.

Ungu : Drive line belah kiri. Nanti nak masuk simpang.
Aku : Simpang mana nk masuk ni?
Ungu : Masuk je mana mana simpang ni.
Aku : Ha?? .......

Apa? Lu ingat semua simpang kat kampar ni tembus simpang kat rumah dia ke? Agak agak lah. Minta cium juga dia ni ngan gua. Penipuan yang agak unik tu sebenarnya..

3) NAMA JALAN

Yang ni agak best sikit lah. Kita masih lagi di kampar Klang. Gua dah masuk simpang yang betul. Taman yang agak betul sebenarnya. Tapi bila gua bertanya,

Aku : Jalan apa nak masuk rumah dia ni?
Ungu : Jalan sementa 19
Aku : Owh, 19 ye? okayh okayh...

Mana ada Jalan Sementa 19 dowh.. Cuba ko cek balik alamat dia.. Rupa rupanya jalan berapa lu orang nak tahu? Tu dia Jalan Sementa 6 rupanya. Dikatanya Jalan 19. Agak bengang juga lah aku.

4)TENTANG BHP

Sesudah gua habis beraya di kampar gua pula menuju ke TANJUNG KARANG. Rumah seorang gadis yang cantik molek.(Konon nak puji kat sini kejap) Tanjung karang tu kira kampung rakan kami lah. Agak jauh tapi bila dah kepala naik gila jauh tak jauh gua sergah kan saja. Jalan tidak lah berapa tahu sangat. Tapi disebabkan SUKA UNGU pernah menetap di sana gua berani juga lah. Tidak lah sesat sangat. Tapi yang paling best bila gua menghubungi beliau untuk bertanyakan di manakah jalan kami harus tuju untuk sampai ke rumah dia.

Aku : Ni nak ikut jalan mana ni?
Rakan : Terus saja. Sampai nampak jambatan. Bila lepas jambatan tu nampak bhp yang pertama sebelah kanan. Then terus saja tak lama nanti akan nampak bhp yang kedua sebelah kanan juga. Sampai sana call balik.

Okayh... Agak jauh juga lah bhp yang pertama selepas jambatan. Itu baru BHP yang pertama. Yang kedua lagi jauh seyh... Berjanggut juga lah gua mencarinya. Ingat dekat sangat. Mati mati gua ingat dekat.

5) TENTANG SIMPANG LAGI

Kena tipu pasal SIMPANG lagi. Masih lagi di tanjung karang. Gua masih lagi tak sampai di rumah rakan gua. Bila ungu call beliau bertanyakan rumahnya ini lah kisahnya..

Ungu : Dekat mana rumah?
Rakan : Terus saja.. Nanti korang akan nampak selekoh.. dekat selekoh tu ada simpang.. abaikan selekoh tu.

okayh, bila dengar abaikan selekoh mesti gua kena masuk simpang. Sebab gua dh kena abaikan selekoh. yer dak. Padahal gua kena layan selekoh tu. Nampak sangat menipunya. Kena plak u-turn back g layan selekoh. then bila dh jumpa simpang yang patut gua masuk gua masuk lah simpang tu. Then, ungu sekali lagi call untuk bertanyakan direction ke rumahnya..

Ungu : Dah masuk simpang.. Kat mana rumah?
Rakan : Terus je. Nanti nampak simpang pertama terus lagi. Simpang kedua nampak i tunggu kat depan rumah.

Okayh.. Yang ni menarik. Simpang pertama gua dah abaikan. Simpang kedua dia tak ada. Simpang ketiga pun dia tak ada. Keempat dia tak ada. Gua terus lagi. Kelima dia tak ada. Bertemu simpang empat plak tu. Pun dia tak ada. Gua teruskan lagi. Rupanya rumah dia simpang yang entah ke berapa entah.. Boleh tahan lu orang macam tu? Bapak best menipunya... Nasib baik lah dia tunggu depan simpang rumah menaiki basikal. Macam ayu je gua tengok time tu. Seorang gadis kampung menaiki basikal. Perghhh.. terpikat sudah aku.. Dari hati panas terus sejuk beb.. kehkehkehkehkeh

6)BERAPA LAMA LAGI?

Okayh.. Destinasinya seterusnya ke SABAK BERNAM. (Asal semua destinasi yang aku pergi aku tak tahu ni) Beraya ke rumah salah seorang dari rakan kami juga. Tapi kalau dari key ell ke tanjung karang tadi gua ngan Ungu saja dalam kereta.. Semasa ke Sabak Bernam si gadis cun pun mengikut kami juga. Apa lagi, Banyak cerita tak nak Ungu gua halau duduk belakang sebab gua tengah nak try si gadis cun itu. hahahhaha.. poyo rasanya..

Sesampai di Sabak Bernam Gua pula menghubungi rakan kami tersebut bertanyakan jalan ke kampungnya itu. Tapi, Si bapa rakan kami tu suruh kami menunggu di rumah satu tempat untuk mereka menjemput kami. Ingat kejap, tapi bila gua call beliau ini jawapannya..

Gua : Kat mana dah?
Rakan : Kejap kejap.. Ontheway..

~10 minit kemudian...

Gua : Kat mana dah?
Rakan : 5 minit lagi..

15 minit kemudian..

Gua : Kat mana dah?
Rakan : 2minit lagi..

Selepas 1jam baru sampai. Cilaka 10minit tuh. Ini nak pedajal gua siut.. Minta pelempang betul. Nasib baik Bapa nya ada. Kahkahkahkahkah...

7) TENTANG KLINIK

Dekat Sabak bernam kami lepak tak lama. Sebab kami sedang berkejar ke HUTAN MELINTANG PERAK pulak. Masih lagi rakan kami chatting kami. Tapi tuan rumah tu agak SPECIAL juga lah bagi SUKA UNGU kita tu. kahkahkahkahkah. Seperti biasa gua suruh Ungu minta direction kat rakan kami. Tapi kali ni Ungu just text message je dengan beliau. So, gua diamkan saja lah.

*Message
~~nanti kau jumpa simpang empat kau masuk kiri. Then, kau akan jumpa kfc belah kanan. Depan sikit kau akan nampak KLINIK RAWATAN AHSAN. Nanti sampai sana kau call aku.

Lebih kurang macam tu lah juga message dia. Gua pun tidaklah nak baca sangat sebab tengah drive kan. Tapi bila gua sampai simpang yang diperkatakan tu gua pun masuk lah kiri. Dan gua pun nampak KFC di sebelah kanan. Tapi time tu gua dah lupa klinik apa yang diperkatakan itu. So, dengan comfidentnya Ungu tanpa mengecek balik text message tadi dia suh gua cari KLINIK KESIHATAN HUTAN MELINTANG. Boleh? Sebab dia nampak signboard klinik tu lagi 1 kilometer katanya. Gila lu. Padahal klinik yang nak dituju betul-betul sebelah KFC. Tak pasal-pasal gua kena maki dengan tuan rumah. Minta kena bahan betul lu ni Ungu. Nasib baik tuan rumah hidang air RIBENA. Tak ada lah gua nak melantak sirap lagi.

~~wahh!! Ribena!! Class lah ko AZAM!! kahkahkahkah...

Itu lah kisahnya bila kena tipu di hari raya kedua.. Boleh tahan lu orang? Best kan? Disebabkan gua kena tipu gua sampai rumah pukul 4 pagi. Pergh, best.. Atas nasihat dari gadis cun yang menyuruh gua bagitahu dia bila sampai rumah gua pun tidaklah melupakan nasihat beliau tu. Sesampai saja di rumah gua pun text lah message dia. Tapi bila dari perjalanan ke tanjung karang untuk menghantar gadis cun itulah saat saat paling best bagi gua. Dengan ungu duk terbungkang dekat seat belakang gua pula apa lagi.. Bermadu kasih lah. Tak ada lah bermadu kasih sangat. Sedar diri tak hensem ni. Kahkahkahkah..

Sebenarnya banyak lagi kisah menipu dan ditipu ni. Tapi gua malas nak pikir sangat kan. Kalau kalau SUKA UNGU ada cerita best lagi lu orang tunggu lah entri dia. Tapi gua rasa dia x buat entri pasal menipu ni. Gua rasa dia buat entri pasal kegilaan gua ngan dia. Tak percaya? Kita tunggu je lah entri dari dia nanti.

Salam tipu dari gua. kahkahkahkahkah.. Kisah benar ni weyhh.. wahahahaha

~Perjalanan yang jauh.. Badan yang agak letih.. Mata yang mengantuk sangat sangat.. Pinggang yang agak sakit.. Tapi puas hati gila gila. ~~untunglahhhh~~

Wednesday, August 31, 2011

Wordless Wednesday #1


RAMADHAN DAH BERLALU...

Assalammualaikum...

Salam hormat buat semua..

Gua tahu semua dah duk sibuk beraya kan? Sedar tak sedar dh sebulan ramadhan.. Syawal pula menjelma kini.. Dan gua tahu semua duk sibuk beraya.. Sebelum terlambat gua nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin buat semua.. Kepada semua blogger2 pulak gua tau ramai yang duk sibuk post pasal raya.. Gua kali tak nak lagi lah nak post pasal raya.. Malas lagi. Tapi tak tahu lah kalau kalau kejap lagi gua rajin nak buat entri pasal raya.

Gua kali ni nak tulis entri pasal ramadhan. Boleh? Kalau tak boleh pun apa gua kisah. Dulik apa gua. Gua nak buat gak. Jangan marah yer..

Masa bulan ramadhan ari tuh tak ada banyak sangat kisah gua lalui bulan ramadhan yang mulia tu.. Sebab masa tu gua dikatakan gila berkerja. Banyak gak aktiviti yang gua tak dapat follow.. Nak nak pulak bila gua diinvite untuk follow majlis berbuka puasa bagi freinds camfrog untuk room MALAYSIA COMMUNITY dan majlis camfrogger malaysia..

Gua nak minta MAAF lah pada sumer freinds dan camfrogger sumer kerana tidak dapat hadir pada majlis tu. Bukannya gua tidak dapat hadir atas sebab berkerja sangat. Bila gua diberi pilihan oleh bos gua untuk hadir majlis rakan-rakan atau pun majlis anak yatim maka kat situ gua terpaksa buat pilihan untuk meraikan anak yatim. Wakil bos gua yang berada di singapore time tu. Agak gila juga lah untuk membuat pilihan.

Gua teringat pada kisah baru-baru ni. Kisah ni terjadi pada diri gua sendiri. Kalau tak salah gua pada 27 ramadhan ari tuh. Kisahnya bermula bila pada sebelah pagi tu gua keluar menaiki kereta gua menuju ke kedai. Membeli sedikit persiapan untuk beraya. Bukanlah gua ni jenis nak beraya mana pun. Tapi orang tua gua yang duk sakan nak beraya tahun ni. So, gua sebagai anak mithali keluarkan lah sedikit duit belanja untuk persiapan raya. Khas untuk orang tua lah katakan.

Semasa gua dalam perjalan pulang ke rumah gua ternampak seorang orang tua yang terjatuh tergolek di tepi jalan. Gua memberhentikan kereta gua dan gua turun kereta pergi menuju ke arah orang tua tersebut untuk membantu. Kesian juga gua tengok orang tua tu. Kemanakah arah tuju orang tua ni agaknya..detik hati gua.

Niat di hati ingin membantu, tapi bila gua mambantu banyak juga lah soalan gua bertanya pada dia. nka juga lah gau tahu ke mana arah tuju untuk gua hantar dia. Dari manakah dia dan nak kemanakah dia. Harus lah kita bertanya ye tak? Tapi, bila dia ceritakan kisahnya dari A sampai lah Z agak terkejut juga lah gua...

Dia sebenarnya baru sampai dari kampungnya di ipoh untuk datang ke kawasan perumahan taman gua ni untuk beraya ke rumah anaknya. Tapi dia dihalau oleh anaknya yang tidak berhati perut itu. Oh, kejamnya engkau wahai manusia celaka. Sanggup kau halau BAPA kau sendiri. GILA ke apa kau ni celaka?

Maafkan saya pakcik kerana hanya dapat menghantar pakcik ke stesen bas sahaja. Nasib baiklah tiket bas ke ipoh masih ada. Saya berharap dengan sedikit duit pemberian saya dan kuih sepit yang saya buat tu dapat memeriahkan raya pakcik yang tidak seberapa. Saya juga berharap agar saya dapat ke rumah pakcik bila saya ke ipoh untuk berkerja.

Bila gua pikir pikir balik ramadhan gua tidak lah sehebat mana. Tapi lebih unik dari sebelum ni. Gua dapat meraikan majlis berbuka puasa dengan anak yatim. Gua juga dapat membantu orang tua yang amat memerlukan. Dan dengan kisah-kisah gua yang gua lalui gua dapat juga bersedekah kuih sepit kepada rumah anak yatim dan juga rumah orang-orang tua. Tidaklah banyak tapi dapat lah juga memberi sedikit yang gua mampu. Dah itu saja kemampuan gua untuk mereka.

Uniknya Ramadhan kali ni..

Salam Syawal pada semua yang mengenali gua..

~~alhamdulillah.. pakcik tu pun dah selamat sampai ke ipoh dengan selamatnya. Gua ingat dalam tv jer ada kisah macam ni. Tapi kali ni gua lalui dengan sendirinya.. Ya Allah, Sesungguhnya suatu hari nanti aku berjaya dalam kehidupan dan kerjaya aku janganlah membiarkan aku melupakan dimana bumi yang aku pijak. Aku tidak ingin lupa diri seperti manusia celaka itu..

Sunday, August 28, 2011

Salam Aidilfitri

Hari raya dah nk tiba.. So memasing pakat kasi ucapan selamat hari raya..  Mintak maaf sana sini.. Yee.. seperti yg kita tahu time-time la paling seswai nak mintak maaf buat yg dah lama tak bertegur sapa. yeee dakk ? So banyak la cara-cara terkini dan sensasi merealisasikan harapan nak memberi ucapan pada umum.

yolah.. korang pon tau, kite sekarang ada sms, phone call, facebook, twitter, tagged, e-card, email.. lalalala.. dan malas nk listkan semuanya disini. Melambak2 la manusia yg mengedit dan menepek gambar mereka dan tulis ucapan raya. Ada yg panjang, ada yg pendek.. Lepas tu abis la semua umat manusia di tag dengan gambar tersebut. Hihihi.. Saya masih belum dpt walau satupon. Bole?

Cuma sangat berterima kasih pada seorang kawan dari jauh yg ada effort tuk hantar kad raya. Apa? Masih ada yg old fashioned? lol!! Baguslah kot, sekurang-kurangnye masa ada nilai sentimental di situ. Ko ader? Tapi aku? Hahaha.. Samelah mcm kebanyakkan korang. MALAS. xde kerja plak nk beli kad and bersusah payah ke post office tuk pos kad raya. So kat sini je la aku tepekkan ucapan Selamat aku. Tapi aku tadelah nk tepek ucapan raya skali ngan muke k.. hHAHahaha.. Hurm.. Tak nk tulis panjang.. Sbb memang tak ada idea lansung,so0o0oooo  Selamat Berhari Raya wahai umat2 islam seMALAYSIA.


Monday, August 22, 2011

Terima Kasih :)

Assalamualaikum,


Kembali setelah hampir seminggu sibuk dengan aktiviti bersama rakan-rakan. Ni yg aku nk cerita tentang kerenah manusia.. hahahaha.. Baru-baru ni, aku menghadiri satu majlis berbuka puasa yg agak besar majlis tu dgn hadirnya hampir 130 org peserta. Comel! Ramai! Panas! Hangat dan banyak gosip yg timbul.


Aku cam biasa la, secara tak lansung terlibat dgn tolong menolong.  hehehehee. Dari awl pagi (tak berapa nak awal la) sampaiiii la kemasan cawan terakhir atas meja. Aku berada kat sana. Memang happening. diserikan dengan mcm2 ragam....


Ada yg menyendiri, buat2 sibuk, lompat dri meja kemeja. Tunjuk hero, kelentong kawan2, semua dia pandai, kondem sana sini, berkumpulan, mesra, sombong, bercakap ngan org yg dia kenal je, cerewet, gatal, gedik, bercinta, ceria, banyak ckp, x pedulikan mc, bergambar dri awal sampai abes, over happy. Mcm kerenah..


yg penting aku selesa.. aku gembira dalam keadaan keramaian mcm tu.. walaupun aku tak berapa kenal semua yg hadir :) tapi aku happy :) diorang happy x? lantak lahhh :) hehehe.. Btw, tahniah kepada orang2 kuat "Majlis Berbuka Puasa Camfrog Malaysia" majlis ni adalah satu kejayaan.. yg terbesar dlm sejarah camfrog bagi aku :)


meriah kann??
Sedikit info tentang CAMFROG buat yg tatau.. Camfrog ni lebih kurang YM, SKYPE, dan yg sewaktu dengannye. Ia adalah Video Chatting Application. Sejujurnya "I'm addicted to it" hahaha. Pagi, petang, malam, janji asal ada masa terluang je aku akan on9. So agak2 yg berminat.. boleh try join :) leh download application, dan usha2 link2 yg aku linkkan kat bawah, :)


Download Application kat sini
v
v

Like page Camfrog Malaysia di FB
v
v


Usha-usha blog salah satu room malaysia dia Camfrog
v
v



So pendek kata panjang entrynya.. Tujuan entry ni adelah untuk BERTERIMA KASIH kpd owner blog ni BOROI_STYLO  kerana dengan selambernye TIDAK HADIR ke majlis walaupun dgn jemputan yg sangat istimewa! DEMM YOU! Merajuk seminggu tak nak tulis entry !!~

SETEL!! ASSALAMUALAIKUM, bye!!~

Sunday, August 14, 2011

BICARA GILA...



Hurmmmm.. Terus berpikir... Entri apa yang aku nak muatkan pada malam ni?

*jari mengetuk meja...

Kadang-kadang kepala rasa kosong,
Tapi jari masih gatal mahu menekan butir-butir aksara yang bercetak dia atas papan kekunci komputer...

* masih lagi jari mengetuk meja...

Manusia yang normal-normal seperti kita-kita,
Hurmmmm... Macam mana nak susun ayat bagi kalian memahami?

*otak berpikir...

Apa yang patut aku tulis pada malam ini?
Tentang cinta?
Tentang keluarga?
Tentang kawan-kawan?
Tentang aktiviti?
Tentang kekasih? (gua ada kekasih meyh?)

*fikiran masih lagi berkeliaran mencari idea..

Cuba kalian sesekali memberi idea pada aku yang sedang buntu ini..
Manalah tahu kalau-kalau tulisan kalian lagi hebat dari tulisan aku yang tidak seberapan ini...

*menjungkit senyum...

Kita ni manusia biasa kan?
Kadang-kang idea tu hilang,
Kadang-kadang idea tu datang seperti kilat,
Segala data yang kau simpan di dalam kepala terbuka fail-fail nya...

hahaha!!

Aku bukanlah seorang penulis yang hebat,
Aku cuma cuba meluahkan apa yang belengu di dalam hati ini,
Kadang-kadang hati tidak keruan,
Segala cerita sedang bermain di pikiran,
Segala drama sedang mula dimainkan dalam kehidupan seharian,
Tapi idea tu tidak lah sehebat mana yang datang...

*menumpang dagu...

Cerita di pikiran berlegar-legar,
Tapi untuk mengembangkan menjadi yang menarik agak lah menyiksakan,
Ceritanya seperti corak yang abstrak,
Kadang-kala tidak terbaca oleh mereka yang buta seni,

Hurmmmm...

Aku mahu beransur,
Malas lagi nak merepek,
Kalau kalian ada yang ingin dikongsikan, silakan lah,

Terima kasih kalian,
Kerana apa?
Kerana membaca tulisan aku yang gila hingga ke perkataan yang terakhir...

Salam sayang untuk semua..

tata...

p/s : jika ingin berkongsi cerita silakan lah.. Kecil tapak tangan stadium kami tadahkan...

AKU BERSUJUD



Assalammualaikum pembuka kata dari hatiku...

Gua sunyi, gua sepi, gua bosan, semakin lama semakin suram hidup ini.. Ayat-ayat yang sering gua ungkapkan. Gua sentiasa terpikir yang gua akan hidup berseorangan dan single tanpa kasih sayang dari seseorang yang bergelar kekasih sampai bila-bila. Itu lah yang gua fikirkan selama ini.

Cinta-cinta yang tidak pernah aku kecapi dengan kebahagiaan tapi berakhir sentiasa dengan kekecewaan. Cinta yang sentiasa memberi maksud apa itu kecundang, kecewa, hampa dan sedih dalam hidup aku sepanjang aku cuba memahami erti cinta ini. AKU KOSONG...

KOSONG? Betulkah gua kosong? Betulkah hati gua kosong? Betulkah hidup gua  kosong? Betulkah dunia ku kosong? Apa yang duk membuat aku kata aku kosong?

Semalam gua terbaring atas katil. Seperti biasa gua menatap dinding. aktiviti yang gua buat setiap malam. PANDANG DINDING.. Lu orang boleh?

Tatapan yang indah dan mengamankan jiwa gua setiap kali gua menatap dinding bila gua terpana pada kalimah yang indah tergantung di dinding bilik gua. Tiba-tiba gua terpikir sejenak. Gua tak kosong. Ada yang ambil berat tentang gua.Sebab dia tahu segala-gala tentang hati gua. Kerana dia Maha Mengetahui. Cuma gua sering melupakan Dia. Dia sering perhatikan gua. Kerana dia Maha Melihat dan Mendengar. Cuma gua sering melupakan dia. Dia sering memaafkan gua. Kerana Dia Maha Mengampuni. Cuma gua sering lupakan dia. Dia tetap sayangkan gua, tak kira lah gua buat jahat macam mana pun. Kerana Dia Maha Mengasihani. Tapi...

GUA SERING LUPAKAN DIA.....

Tiba-tiba saluran paip air mata gua mengalir. Sebegitu rupa gua lupakan Dia. Gua sering lupakan Dia. Gara-gara kemewahan dan kesenangan dunia gua lupakan Dia. Gara-gara gua sering di kecewakan gua sering lupakan Dia. Besarnya dosa-dosa gua kerana gua sering melupakan Dia Yang Maha Besar.

Ya Allah,
Maafkan aku,
Aku tidak berniat melupakan Mu..

Ya Allah,
Maafkan aku,
Gara-gara kisah lalu yang terjadi pada diriku selama ini aku sering melupakanMu.

Ya Allah,
Kau telah memberi segala dugaan padaku untuk tunjukkan betapa besarnya kekuasaanMu,
Tapi aku sering melupakanMu.

Ya Allah,
Maafkan segala kesalahanku,
Maafkan segala dosa-dosaku,
Maafkan aku atas segala-gala perbuatanku.

Aku memohon padaMu Ya Allah,
Kerana Engkau lah yang Maha Berkuasa di sekelian alam,
Maafkan Aku hambuMu yang hina ini Ya Allah...



Friday, August 12, 2011

ID oh ID..

Salam..

saja nk bukak issue ni. dah pernah bkk issue ni kat FB aku dulu.. cume saje tiba2 terfikir lagi pasal ni. Harap-harap x de yg amik hati sgt la yee... Aku seorang chatters tegar.. hari2 on9, hari2 aku jumpa mcm-mcm jenis id.. yg lucah, yg kelakar, yg perasan, mcm-mcm lah.. kdg2 senyum sendiri bile tengok...

tapi bila lama2.. perkara tu mcm dah biasa laa.. alaa.a.. acah2 perasan, takkan x leh kan.. yana_cute, lina_vouge, boroi stylo, baby manje. CUTE KE? VOUGE KE?STYLO KE? MANJE KE? atau hanya pada nama? hehehehe.. yg ni x kisah la. keyakinan pada diri tu penting.. ada gak yg annoying mcm abgnakmainje, batangbesarkeras, abg18inch, nenenkugede.. hahaha.. lucah!!~



ada gak yg guna nama kartun2 yg diorang minat. celebriti, movie, watak2 lam movie.. mm.. tu kire cam obses ke apa? macam2 lahh..

mmm..nama melambangkan pemegang identiti tu sendiri.. ce tengok nama2 bloggers yg aku rasa aku suke dan nama2 tu mmg sesuai ngan dorg. cam Lagenda Mahsuri.com, "Mak lagenda" ok la tuh.. aku rasa dia mmg legend.. nk belajar, bekerja, menjaga 3 org ank yg nk membesar, tambah lgi nk jaga pakcik dia.. hui laa.. aku pon kelam kabut jaga diri sendiri. Redmummy.com "RM" oklah.. dah makcik ni mmg obses merah. mmg seswai la.. banyak lagi. tapi macam malas nk mention kat sini.. bole.."

bagi aku.. aku lebih suka guna nama sendiri. sbb dlm dunia bloggers, chatting, perkenalan kat cyber ni, nama yg kita sendiri cipta tu melekat walaupun kita-kita ni dh jumpa in realiti.. ada plak org nk panggil ko ngan nama betul ko kalau dri mula2 dia dah panggil ko busuk? x kannn..??. tapi kt sini terpaksa plak guna nama len sbb cukup la siapa yg tahu aku siapa... +.+"  ok aku merepek. alaaa kalau dh jumpa nnti takkan korang nk panggil aku suka or ungu plak? kompom korang tanya nama aku sape kann kannn kannn?


ok selamat sikit lagi nk berbukaa... sabar! salam ;)
p/s: encik boroi stylo tu stylooo sgt ke?

BILA GUA MENGIKUT GERAK KAKI GUA MELANGKAH...



Dengan hati yang lara gua mengikut jari jemari gua menekan butang di keyboard ini untuk gua sekali lagi mengisi entri yang tak seberapa hebatnya. Eh lupa lah pula...

Assalammualaikum, 

Ceritanya bermula begini. Semalam gua sempat lah juga berjalan-jalan di segi tiga emas di Kuala Lumpur. Kalau lu orang tak tahu kat mana tempat tu tak apa lah. Gua bagi tahu je lah. Tempat tu dikenali sebagai Jalan Bukit Bintang. Di sana lah gua berjalan-jalan mengikut saja kaki gua melangkah entah kemana. Mencari kedamaian hati yang tengah lara.

Sambil gua mengikut gerak kaki gua melangkah membawa diri gua entah kemana gua duk terbayang kisah-kisah cinta gua selama ni. Macam-macam kisah tapi dengan satu perkataan akhirnya. Iaitu gua tetap kena game. *senyum dan geleng kepala. Nasib aku dah begitu agaknya, bisik hatiku.

Di mata wanita, gua begitu jijik. Gua muka tak tahu malu. Gua bukanlah seorang lelaki yang pandai bergaya. Maka dengan itu, gua dipersoalkan oleh wanita-wanita yang pernah gua gilakan. Seorang lekaki yang tidak akan menjadi pilihan hati mana-mana wanta. *senyum. Itu kata wanita. Tak apa lah, mereka berhak berkata. Bisik hatiku. 


Sekarang hati gua kosong, jiwa gua kosong. Tiada rasa apa-apa pun perasaan cinta dalam hatiku. KOSONG. Satu perkataan yang agak sesuai untuk diri gua sekarang ni. Gua tak ketagih atau mengharap mana-mana cinta pun sekarang ni. Kerana gua seolah-olah sudah menerima nasib diri gua. Maybe gua ditakdirkan untuk hidup begini. Dulu, gua begitu ceria tersenyum dan hati gua masih lagi hidup. Mata gua yang penuh berharap dan gua masih lagi memberi perspektif yang baik dalam cinta. Tapi sekarang? MATI...


Hanya Tuhan yang tahu hati dan perasaan gua sekarang ini. Kosong.. Mati.. Tiada apa-apa yang gua dapat rasakan. Datanglah 10 wanita yang cantik serta meletup macam Nasha Aziz sekalipun. Sekilas pandang lalu gua beralih pandangan ke tempat lain. Tidak pernah pula gua temui seorang gadis yang menerima diri gua seadanya. Menerima baik dan buruk diri gua ini. Tapi, yang gua terima hanyalah satu permainan dari sang gadis-gadis yang akhirnya permainan itu menghacurkan hati salah seorang. Tapi, gua lah yang sentiasa kalah dalam pemainan tesebut. Hati gua hancur, luluh serta kecewa bila gua terpaksa bermain permainan itu. Kenapa gua yang dipilih untuk bermain permainan itu? Gua tak bermaya dah. Gua tak sanggup dah nak bermain. TOLONGLAH... * menahan air mata dari mengalir...


Kini gua hidup penuh dengan kebencian...Adakah gua mampu bangkit? Adakah gua mampu berdiri? Adakah gua mampu untuk hidup begini bersendiri? Bukan gua tidak pernah mencuba. Tapi, setiap kali gua mencuba ada saja yang yang membakitkan kembali masa silam gua. Ada sahaja yang mempersoalkan cinta gua. Ada saja yang mempersoalkan diri gua. Ada saja yang mempersoalkan kesetiaan gua. Dan akhirnya gua kembali terduduk, jatuh, terikat, dan akhirnya gua mati disini. SITUASI INI...

Kapan lagi gua harus begini? Sampai bila? Saban hari saluran paip air mata gua pecah mengalir tanpa gua sedari. Kenapa gua dihina? Kenapa gua dikeji? Kenapa gua dipersoalkan? kenapa sang gadis menjadi begitu skeptikal dan berpikiran sempit? Cuba menghakimi diri gua yang sah-sah menjadi mangsa kaum mereka sendiri. 


Kini gua tekad..!! Sang gadis hanya tahu mempersoalkan dan memburukkan sahaja. Suatu hari nanti, hidup kalian akan musnah!! Dan ketika itu gua akan berasa puas. Dan bila sang gadis-gadis durjana merasa perit, sakit dan kecewa.. Gua adalah manusia yang paling berasa puas. Masa itu lah gua akan ketawa berdekah-dekah.. *mengucap dua kalimah syahadah.. Begitu hebat aku membenci dan berdendam sekarang. Biarkan mereka. Menginsaf diri sendiri barulah yang betul. Bisik hatiku..




p/s : ku berharap tulus cinta ini akan jadi kenyataan dalam hidupku. bukan hanya mimpi dalam tidurku. semoga tuhan mendengar doa ku.