Tuesday, November 1, 2011

BILA LIFE DAH TAK SESTIM MACAM DULU...

Hari ini gua tak tengok paper. Gua tak tengok tv. Gua baru je melayani facebook. Itu pun gua dah rasa boring. -Hidup ini makin boring.

Kalau dulu gua hidup single gua tak terasa pun bosan macam ni. Walaupun setiap hari setiap malam gua terpaksa menatap dinding dan syiling untuk berborak bagi menghilangkan kebosanan gua yang bertahap gaban itu gua still ok. Paling-paling pun gua akan hang-out dengan kawan-kawan remp-it bagi menghilangkan kebosanan gua. Konvoi sana sini, utara timur atau selatan semua gua redah. Sampai gua sangguplah pergi GENTING semata-mata untuk beli teh tarik. -hahahaha, macam bodoh pun ada rasa time tu. 

Bila gua bernekad nak jadi workaholic, mula life meninggalkan gua. Kalau dulu life gua di mana-mana saja. kejap dekat selayang atau danau kota bersama rakan-rakan chatting, kejap dekat shah cheras bersama rakan-rakan sekolah, kejap dekat pandan indah atau ampang bersama rakan-rakan motor atau kadang-kadang gua akan meredah klang bertemu rakan-rakan di sana. paling tidak kalau gua duduk rumah pun gua akan ada aktiviti untuk mengisi masa lapang gua lah. Tapi sekarang, life mula meninggalkan gua. Sampai gua pun duk tertanya apa yang telah berlaku pada kawan-kawan gua sampai ada dengar kisah kelam kabut sikit. -Tapi gua still mem'busy'kan diri dengan kerja.

 LIfe bosan lah macam ni. I don't deserve this. Gua kadang-kadang perlu juga masa untuk diri gua, kawan-kawan gua, family gua. Sampai gua terasa sekarang ni life gua entah kemana. Gua ni hidup tak ada soul. Daripada gua tak pernah ada istilah boring atau bosan kini 'istilah' tu macam dah sebati dengan hidup gua. BOSAN.. BORING..

Gua rindu suasana dulu. Gua rindu zaman kesengalan gua dan rakan-rakan. Gua rindu zaman gila-gila gua dan rakan-rakan. Gua rindu zaman gelak tawa di mamak tak kira lah di A-Malik(danau kota) ataupun Asrah(pandan indah).

Hmmm... Baru gua sedar hidup ini perlu membesar rupanya..

~miss u olls my freinds and gengs seluruh Malaysia...

No comments:

Post a Comment